Macskakarom- Una de Gato

Macskakarom- Una de Gato

 

Általános immunerősítő, Vírusölő, Gyulladásos, fertőzéses gyomor és bélbetegségek, Hasmenés, Fekélyek Légzőszervi bántalmak, Húgyúti gyulladások, Nőgyógyászati panaszok, Ízületi és csontfájdalmak, Trombózis, Stroke, Bőr tumorok, Ciszták, Daganatos megbetegedések esetén kiegészítő kezelésre, megelőző célzattal is. Gátolja a sejtek károsodását, elfajulását és a daganatos sejtek szaporodást, csökkenti a vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását. Csillapítja a gyulladásokat, sejtvédő (antioxidáns) tulajdonságának köszönhetően segíti a szervezet regenerálódását.
Mikor érdemes használni a macskakarmot?

Legyengült immunrendszeri aktivitás, visszatérő fertőzések, gyulladások.
Daganatmegelőzés és kiegészítő daganatkezelés
Ízületi gyulladások kiegészítő kezelésére.
Általános kimerültség, levertség, vitalitáscsökkenés, betegségek megelőzése.

 

A cat's clow vagy una de gato, magyarul macskakarom az Uncaria tomentosa nevű fa törzsének kérgéből készül. A növény Peruban, az Amazonas fennsíkján található őserdőkben honos. Az ott lakó bennszülöttek elsősorban reuma, gyomorrontás, különféle fertőzések, hasmenések, májcirrózis, gennyes fekélyek, asztma, allergiák, nemi betegségek, vesegyulladás, leukémiák, daganatos betegségek és még sok más panasz kezelésére használják. Egy német kutató, dr. Keplinger a fát 1974-ben ismerte meg az ashanica indiánok között folytatott botanikai vizsgálatai során. Feltűnt számára, hogy bizonyos betegségek az Uncaria (macskakrom) kérgét használók között sokkal ritkábbak, ezért alaposabb kutatásokba kezdett. Ennek során kiderült, hogy a növény hatónyagai fokozzák a fehérvérsejtek aktivitását (a fagocitózist), és ezzel elősegítik a szervezetbe bekerült idegen anyagok, kórokozók eltávolítását.

A fa kérgéből ma készülő készítmények ajánlott napi adagja 1-3 g, de komolyabb betegségek (pl. daganat) esetén akár a napi 20 g is adható. Leginkább kúraszerű felhasználását ajánlják, a rendszeres, szünet nélküli napi adagolás - mint más gyógynövényeknél - nem javasolt.

Külsőleg: -kapszulát szétszedve, kevés oliva olajjal, vagy grapefruit cseppel összekeverve- sebek, pattanások, tályogok, bőrgyulladások, fekélyes bőrelváltozások, sipolyok, gombás bőrfertőzések, genitáliák körüli herpeszek, övsömör, bőrfarkas és aranyér kezelésére alkalmas. Ellenjavallat: áldott állapotban, kismamáknak, vese és epekövesség esetén 

 
Keresés
Termékkereső