Q-sorb Q-10

Q-10 

Hozzájárul a szív-és érrendszer jó állapotához.
Támogatása segíti, a vérnyomás szintjét normális tartományban tartani.
Elősegíti a szív, agy, és az izmok energia ellátását.

 Sejtjeink energiával való ellátását a Q 10 – koenzim szabályozza.Testünk csak 30 éves korunkig termeli a szükséges mennyiséget.
Ha a Q – 10 mennyisége csökken szervezetünkben, megbetegszünk. A két legáltalánosabb hiánybetegség a magas vérnyomás és a szívpanaszok. Pl. : szívritmuszavar, szívelégtelenség, keringési zavar, érelmeszesedés, koszorúérszűkület.
Kutatások igazolják, hogy az étrend-kiegészítőben bevitt Q10 koenzim jótékony hatással van a különféle allergiák, az asztmás és légúti tünetek esetén is. Csodálatos eredményeket értek el vele az öregedés folyamatának lassításában is, továbbá elhízás, sclerosis multiplex, foggyökérbetegség, cukorbetegségben szenvedőknél. Erősíti az immunrendszert, jó hatással van az agyműködésre is.

A Q10 jótékony hatásai:
• Erősiti és védi a szívünket
• Aranyérre és érrendszeri panaszokra
• Erős antioxidáns
• Fokozza a fizikai állóképességet
• Fogínysorvadás ellen
•Magasvérnyomásra
Q 10 koenzim ( Co Q10 ubikinon )

Forrásai:
Minden egyes sejtünkben megtalálható anyag.
Nagyobb mennyiségben tartalmazza a lazac, a makréla, szardínia, a marhamáj és a marhaszív.

Hatásai:
A sejtek – és így az egész szervezet – energiaellátásáért felel. Elengedhetetlen a biokémiai és a biológiai folyamatok zavartalan működéséhez, az egészség fenntartásához.
30-35 éves korunkig a szervezet maga állítja elő a Q10 koenzimet a szükséges mennyiségben. Az öregedéssel párhuzamosan a mennyisége is csökken, így pótlásra szorulunk belőle.
Vitaminhoz hasonló anyag, emlékeztet az E-vitaminra, de még nála is erőteljesebb antioxidáns.
A Q10 –koenzim tartja működésben a sejtek energiaközpontjait, a mitokondriumokat, ahol a táplálék magas energiatartalmú „fűtőanyaggá”, adenozin-trifoszfát (ATP) molekulává alakul át.
A szívizom különféle megbetegedései (például cardiomyopathia) esetén éppúgy ajánlott, mint más szívbetegségekben. Szívinfarktuson átesett emberek tovább élnek, ha Q10 koenzimet is szednek. Adagolásával nő a szív munkavégző képessége, és mérhetően csökken a betegek hajlama az infarktusra.
Egyes kutatások szerint szívelégtelenséget, koszorúér megbetegedést és infarktushajlamot nemcsak a magasvérnyomás és az ischaemiás szívbetegségek okozhatnak, hanem a Q10 krónikus hiánya is hajlamosít az előbbiekre. Hasznos lehet magas vérnyomás esetén is, de csak megfelelően nagy dózisban. Egyes vizsgálatok arra utalnak, hogy az immunrendszert is erősíti, védő hatása van a gyomorra és a nyombélre, és elősegítheti a nyombélfekély gyógyulását. Jótékony hatásúnak tartják különféle allergiák, asztma és légúti megbetegedések, valamint az agyműködés egyes rendellenességei esetén is. Hasznos lehet foggyökérbetegségekben, fogínysorvadásban, cukorbetegségben, az öregedés folyamatának lassításában.
Hiánya következtében kialakulhat:
Az energiaháztartás felborulása, szív- és keringési elégtelenség, magas vérnyomás, más betegségek és működési rendellenességek. Hiányállapotnak számit már az is, ha a Q10 normálisnak mondható mennyisége 25%-kal csökken a szervezetben.

Jó tudni
A béta-blokkolót tartalmazó vérnyomáscsökkentő gyógyszer szedése esetén nagyobb fokú lehet a Q10 hiánya, ezért pótlása ajánlott.
 
 
Keresés
Termékkereső